Az Iberogast összetevői

Gyógynövényföld

A kilenc gyógynövény ereje

Nem Ön az egyetlen, aki kellemetlen emésztési tünetektől szenved. Egyre többeket gyötör hasi fájdalom, görcsök, teltségérzet, elnehezülés, puffadás, fokozott bélgázképződés vagy hányinger. Életmódunk megváltozása és az egyre több stressz okolható ezért.

Az Iberogast® 9 gondosan kiválogatott gyógynövény kivonatát tartalmazza egyedi összetételben. A 9 gyógynövény mindegyikének saját hatóanyaga van, amelyek az emésztőrendszer különböző szakaszain hatnak, enyhítve a tüneteket. Ezek a hatóanyagok együttműködve hatásosan enyhítenek több emésztési zavart is. Melyek is ezek a „fantasztikus” növények?

Keserű tatárvirág

Keserű tatárvirág (Iberis amara): segít az emésztési problémák legyőzésében

Az Iberogast® fő hatóanyaga. Kivonata enyhíti a fájdalmat, aktiválja és ellazítja a gyomor bélrendszer izmait, ezáltal segíti az étel előrehaladását.

A keserű tatárvirág gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, flavonoidokban és glukozinolátokban gazdag.

Orvosi angyalgyökér

Orvosi angyalgyökér (Angelicae radix): segít az emésztési problémák legyőzésében

Ez az erős hatású növényi kivonat oldja a görcsöket (ellazítja a gyomor bélrendszer izmait), és elősegíti a táplálék megemésztését. Esszenciális olajokat, kumarinokat, tannint és amaroidokat tartalmaz, valamint antioxidáns hatással is rendelkezik. Gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír.

Köménytermés

Köménytermés (Carvi fructus): több, mint egy fűszernövény

Ez az értékes kivonat csökkenti a bélgázok képződését és a fájdalmat, illetve enyhíti a görcsöket.

Esszenciális olajokat, kumarinokat, flavonoidokat és flavonol glikozidokat tartalmaz, elősegíti a puffasztó ételek emésztését. Antimikrobiális hatással is rendelkezik.

Kamillavirágzat

Kamillavirágzat (Matricariea flos): az általános összetevő

Ez a gyógynövény segít az emésztőrendszer normális tápláléktovábbító mozgásának fenntartásában, valamint a görcsök oldásában.

A kamillavirág esszenciális olajokban, szerves savakban, kumarinokban és flavonoidokban gazdag. Gyulladáscsökkentő hatású növény, amely antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, és segíti az öngyógyulást.

Máriatövis

Máriatövis termés (Silybi mariani fructus): a növény, ami védi a májat

A máriatövis (más néven máriabogáncs vagy Szűz Mária tövise) termése enyhíti a görcsöket, segíti az emésztést és csökkenti a fájdalmat.

A máriatövis hatóanyagai a flavolignanok, neolignanok és flavonoidok.

Citromfű

Citromfű (Melissae folium): a „folyékony arany”, ami nyugtatja a gyomrot

Ennek a kivonatnak erőteljes nyugtató hatása van, enyhíti a gyomor és a bél görcseit, segíti az emésztést és enyhíti a felfúvódást és a fájdalmat.

Erős és zamatos illatáról ismert, esszenciális olajokat, a Lamiaceae családba tartozó tanninokat, triterpén savakat, amaroidokat és flavonoidokat tartalmaz.

Vérehulló fecskefű

Vérehulló fecskefű virágos hajtás (Chelidonii herba)

Ennek a növénynek a kivonata segíti az emésztést, emellett enyhíti a puffadást és a fájdalmat is.

Alkaloidokat, szerves savakat és flavonoidokat tartalmaz. Ezek a hatóanyagok a jobb emésztés érdekében stimulálják a gyomor izmait, az emésztőrendszer más szakaszain pedig ellazítják az izomzatot. Kifejezett gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságait is ezeknek a vegyületeknek köszönheti.

Borsmentalevél

Borsmentalevél (Menthae piperitae folium): aromás és gyógyhatású összetevő

Erős, friss illatú növény, amely enyhíti a gyomor és a bél görcseit. Mérsékli a fájdalmat a puffadást és a bélgázok képződését is.

Gazdag esszenciális olajokban és az árvacsalánfélék jellegzetes tanninjaiban, ezeknek köszönheti előnyös tulajdonságait, köztük a gyulladáscsökkentő hatást is.

édesgyökér

Igazi édesgyökér (Liquiritiae radix): az „édesség”, ami jó a gyomornak

Ez a gyógynövény enyhíti a gyomor és bél görcseit, csökkenti a fájdalmat. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

A benne található glicirrizinsav védi a gyomor bélrendszer nyálkahártyáját. Tartalmaz flavonoidokat , fitoszterolokat és kumarinokat is, ezek révén lazítja el a gyomor izomzatát.

Bizonyított hatású gyógynövény alapú gyógyszer emésztési problémákra

Az Iberogast® 9 gondosan kiválogatott gyógynövény kivonatát tartalmazza egyedi összetételben. A 9 gyógynövény mindegyikének saját hatóanyaga van, amelyek az emésztőrendszer különböző szakaszain hatnak, enyhítve a tüneteket. Ezek a hatóanyagok együttműködve, hatásosan enyhítenek több emésztési tünetet is.

édesgyökér

Iberogast®

Az emésztőrendszeri zavarok általában nemcsak hogy rendkívül kellemetlenek és sokféle panasszal járnak, de a normális, mindennapi életet is gyakran megnehezítik. Szerencsére az Iberogast® segíthet: A kilenc gyógynövény kombinációja célba veszi az zavaró tüneteket.

TUDJON MEG TÖBBET 

A bottle of Iberogast on green background, surrounded by herbs

Kipróbálná az Iberogastot?

Vásárolja meg online vagy közvetlenül a patikákban

AZ IBEROGAST® BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER A FUNKCIONÁLIS DISZPEPSZIA TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE. KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!