Az Iberogast gyártása

Ein Mann mit braunen Haaren und längerem Bart trägt eine blaue Jacke und ein weißes Shirt. Er schaut lächelnd nach links.

A növényi alapú gyógyszerek gyártási követelményei

A növényi alapú gyógyászat nem egyszerű. A növényeknek bizonyos tápanyagokra van szükségük, illetve éppen megfelelő mennyiségű vizet és fényt igényelnek a fejlődéshez. Még nehezebb a dolgunk akkor, ha életciklusuknak csak bizonyos szakaszaiban termelnek hasznos anyagokat. Ezen anyagok kivonása a növényekből szintén bonyolult folyamat.

A példa kedvéért vegyük az Iberis amara nevű gyógynövényt, az Iberogast® kulcsfontosságú összetevőjét, amiről az Iberogast® a nevét kapta. Minden évben kb. 40 tonna gyógynövényt termesztenek az Iberogast gyártásához. Az Iberis amara termesztésére használt földterület több, mint tíz focipályányi területet foglal el a németországi Darmstadtban. A növényeket minden évben a kellő időben takarítják be, majd azonnal lefagyasztják, hogy tartósítsák értékes aktív hatóanyagaikat.

Minden 50 ml-es Iberogast® üveg közel egy teljes Iberis amara növényt tartalmaz. Az Iberogast® másik nyolc gyógynövényét világszerte biztonságosan és fenntarthatóan termesztik és takarítják be.

Összetett gyártási folyamat

Az ültetvénytől az üvegig az Iberogast® egy összetett gyártási folyamaton megy át, amelynek minden szakasza szigorú termelési szabályoknak felel meg.

Ahhoz, hogy a termék a legjobb minőségű legyen, a növényeket optimális körülmények között termesztjük. Gondosan szabályozzuk a betakarítási, kivonási és gyártási folyamatokat is. Optimalizáljuk a kivonási módszereket minden kivonat esetén. A folyamat minden lépésénél a Helyes Gyártási Gyakorlatnak (Good Manufacturing Practice , GMP) megfelelően ellenőrizzük a kivonatokat a legmagasabb szintű követelményeknek való megfelelés és a legjobb minőség biztosítása érdekében.

Ha minden minőségellenőrzési elvárás teljesül, a készítményt az egyik legkorszerűbb gyártósoron üvegbe töltik, lezárják és csomagolják. A termeléstől a csomagolásig minden üveg Iberogast minőségét közel 50 alkalommal ellenőrzik.

Befektetés a fenntarthatóságba

A Bayer megfelel a legmagasabb szintű szabványoknak, és elkötelezett a fenntarthatóság mellett. Minőségi gyógynövény kivonatokat állít elő megfelelő gondossággal, integrált minőségi és biztonsági rendszert alkalmaz. Az Iberogast® kilenc gyógynövényét gondosan és felelősséggel termesztjük világszerte számos helyszínen.

Iberogast

Kipróbálná az Iberogastot?

Vásárolja meg online vagy közvetlenül a patikákban

AZ IBEROGAST® BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER A FUNKCIONÁLIS DISZPEPSZIA TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE. KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!