Igazi édesgyökér
(Liquiritiae radix)

Süßholzwurzel mit der der Zahl vier

Igazi édesgyökér (Liquiritiae radix): édesség, amely jót tesz a gyomornak

Az igazi édesgyökér (Glycyrrhiza glabra) tudományos neve is gyökerének édes ízéről árulkodik: görögül glykís = édes, valamint ríza = gyökér. Manapság a legismertebb édesgyökérből készült termék a medvecukor nevű csemege.

A hosszú életű, 1 méternél is magasabbra növő évelő növény hosszú, vastag gyökerekkel kapaszkodik a földbe, és sok-sok apró, halványlila, lepkére hasonlító virág borítja. Az édesgyökér termése 1,5–2,5 cm-es, vese formájú magokat tartalmazó hüvely.

A gyökérben nemcsak édes, hanem gyógyító hatású anyagok is találhatók, amelyeket évezredek óta használnak emésztőrendszeri panaszokra. Az édesgyökérről az első feljegyzések még az ókori Egyiptomból származnak, ekkor úgy vélték, hogy a fáraók a túlvilágon egy mai sus nevű édes italt készítettek belőle. A görögök és a rómaiak meghűlés elleni orvosságként használták az édesgyökeret.

TUDJON MEG TÖBBET A GYOMORFÁJDALOMRÓL >

Az édesgyökér

Az édesgyökér gyógyereje

Az édesgyökér nemcsak a gyomorsavtermelést szabályozza, de védi a gyomornyálkahártyát, valamint gyulladáscsökkentő hatása is van. Ezek a tulajdonságok maradéktalanul érvényesülnek az Iberogastban®.

Ezáltal az édesgyökér a következő problémák kezeléséhez járul hozzá:

  • Emésztőszervi működési zavarok, pl. funkcionális diszpepszia, amelynek tünetei a teltségérzettől a gyomorfájdalomig terjednek

Édes íze miatt az édesgyökeret számos teakeverékben használják.

Iberogast

Kipróbálná az Iberogastot?

Vásárolja meg online vagy közvetlenül a patikákban

AZ IBEROGAST® BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER A FUNKCIONÁLIS DISZPEPSZIA TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE. KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!