Orvosi angyalgyökér
(Angelicae radix)

Orvosi angyalgyökér (Angelicae radix)

Orvosi angyalgyökér (Angelicae radix): gyógyhatás az emésztőszervi panaszok ellen

A legenda szerint az angyalgyökeret Rafael arkangyal hozta el az embereknek, ezért is a név: Angelica archangelica. Már a fekete halálnak nevezett pestisjárvány előtt is ismerték univerzális védő- és gyógyhatását, egyesek már a virág illatát is gyógyerejűnek tartották.

Ma már nem titokzatos csodaszerként tekintünk az angyalgyökérre, de vannak bizonyított hatásai, különösen az emésztőrendszeri problémák enyhítésére alkalmas. Itt megtudhatja, hogyan működik az angyalgyökér.

Az angyalgyökér hatásai

Az angyalgyökér gyökerében találhatók az emésztési panaszok esetén lazításra, a feszültség oldására alkalmas hatóanyagok. Görcsoldó hatása miatt gyökerét a teltségérzet és enyhén fokozott gázképződés kezelésére használják.

Az Iberogastban® található angyalgyökér egyensúlyba hozza a gyomrot emésztési panaszok esetén: kivonata ellazítja a gyomor felső részének izmait, és tónusfokozó hatással van a renyhe izmokra, például a gyomor alsó, a táplálék továbbításáért felelős részén. Az angyalgyökér bizonyítottan segít a savtermelés szabályozásában, ezzel elősegíti a kiegyensúlyozott emésztést.
Az angyalgyökérnek ezenkívül gyulladáscsökkentő hatása is van. Fájdalomcsökkentő és keringésfokozó hatása miatt a népi gyógyászatban izomfájdalmak és -feszülés esetén használták. Fototoxikus tulajdonságai miatt az angyalgyökér bőrirritációt okozhat, ezért külsőleges alkalmazása óvatosságot igényel.

GYOMORMŰKÖDÉS >

Angelikawurzel (Engelwurz)

Az angyalgyökér története

A középkorban az angyalgyökeret étkezési céllal termesztették, elsősorban a zord éghajlatú skandináv területeken. Ma is nagy becsben tartják bizonyos kultúrákban, például a számiknál, ahol zöldségként, fűszerként és cukorkaként használatos. Olyan is előfordult, hogy rénszarvastej ízesítésére használták.

Iberogast

Kipróbálná az Iberogastot?

Vásárolja meg online vagy közvetlenül a patikákban

AZ IBEROGAST® BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER A FUNKCIONÁLIS DISZPEPSZIA TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE. KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!