Az Iberogast története

Iberogast Flasche und Umverpackung aus den 60ern.

1960-as évek: Az Iberogast® Németországban

Az Iberogast® készítményben használt 9 gyógynövény kombinációját az 1950-es években fejlesztették ki Németországban. Az 1960-as években kezdték el a gyártását, az első időben minden lépés kézzel történt kivonat, a készítéstől a keverésen és töltésen át a csomagolásig.

1970-es évek: A termelés kiterjesztése

1970-es évek: A termelés kiterjesztése

A kezdetektől folyt a kutatás az Iberogasttal® kapcsolatban. Az 1970-es években a cél az volt, hogy az Iberogast® gyártási folyamatát hatékonyabbá tegyék, és a termelést kibővítsék, hogy többen részesülhessenek a termék előnyeiben. Kutatások indultak, hogy minél több orvos számára ismertté váljon az Iberogast hatásossága és felhasználási lehetősége.

1980-as évek: A kettős hatás felfedezése

1980-as évek: A kettős hatás felfedezése

1986 ban felfedezték az Iberogast® egyik kulcsfontosságú jellemzőjét, a kettős hatását. Ez azt jelenti, hogy az Iberogast® a gyomor-bélrendszer különböző részein eltérő hatást fejt ki. Ellazítja a túlzottan aktív gyomorizmokat, és stimulálja a túl lassan vagy gyengén működőket, ezáltal több emésztési panaszt is enyhít. Ez a felfedezés több új kutatáshoz és fontos publikációhoz vezetett. Az 1980-as évek közepétől további kutatást végeztek és igazolták, hogy az Iberogast® rendkívül biztonságos és jól tolerálható.

2000: Az új évezred új felfedezésekhez vezetett

2000: Az új évezred új felfedezésekhez vezetett

2003-ban új kutatás igazolta, hogy az Iberogast® készítmény az emésztőrendszer különböző területein fejti ki hatását: a gyomor felső részén a fundusban található izmokat ellazítja, míg a gyomor alsó részén az antrum izmait stimulállja.

2010-es évek: Az Iberogast® sikertörténete folytatódik

2010-es évek: Az Iberogast® sikertörténete folytatódik

Az Iberogasttal® kapcsolatos kutatás tovább folytatódik. Jelenleg ez az egyik legszéleskörűbben dokumentált hatású növényi alapú gyógyszer a gyomor-bélrendszer betegségeire a világon.

2013: A Bayer felvásárolja a Steigerwaldot

2013: A Bayer felvásárolja a Steigerwaldot

2013-ban a Bayer megvásárolta a Steigerwaldot, az Iberogastot® megalkotó német céget. Az Iberogast® a Bayer portfoliójának része lett, előnyt kovácsolva annak globális gyógyszerészeti szakértelméből. Az Iberogast® gyártásánál a Bayer ugyanazt a szigorú gyártási folyamatot és minőségellenőrzési szabványt alkalmazza mint az összes többi gyógyszerénél. A Bayer segítségével ez a korszerű termék még több érintett számára válik elérhetővé világszerte.

2020

2020

Az Iberogast® 2020-ban ünnepelte a 60. évfordulóját.

2020

2022

Az Iberogast®csomagolása és zárórendszere is megújult.

Iberogast

Kipróbálná az Iberogastot?

Vásárolja meg online vagy közvetlenül a patikákban

AZ IBEROGAST® BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER A FUNKCIONÁLIS DISZPEPSZIA TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE. KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!