Hallgasson a gyomrára és a beleire: célkeresztben az emésztőrendszeri panaszok

Hasát fogó nő

Emésztési zavar

Kellemes munkamegosztás: mi élvezettel elfogyasztjuk a táplálékot, a szervezetünk pedig egyszerűen felveszi a szükséges tápanyagokat. Emésztési zavar esetén ez a természetes folyamat nem úgy működik, ahogy kellene, mert a táplálék nem bomlik le megfelelően az összetevőire, vagy a szervezet allergiás reakciót mutat vele szemben. Ez néha észrevétlenül lezajlik, de van úgy, hogy a betegek olyan kellemetlen tünetektől szenvednek, amelyek nem könnyen ismerhetők fel. Most megtudhatja, hogyan ismerhető fel az intolerancia, mi is az, és milyen kezelések állnak rendelkezésre ellene.

TUDJON MEG TÖBBET

Ebédelő nők

Gyomorbántalom

A mondás úgy tartja, hogy ha az emésztés jó, minden más is rendben lesz. Ráébredünk, hogy mennyire igaz ez, amikor a gyomrunk és a beleink fellázadnak. A tünetek annyira különbözőek, mint a lehetséges okok. Tartson velünk az okok felkutatásában – ugyanis azok nem mindig a stresszben vagy az étrendben keresendők.

TUDJON MEG TÖBBET

Kanapén fekvő nő

Ideges/túlérzékeny gyomor

Az ideges / túlérzékeny gyomor, más néven funkcionális diszpepszia egy emésztőrendszeri működészavar. Az összes működészavarhoz hasonlóan itt sem áll szervi ok a háttérben, a tünetek mégis súlyosak lehetnek. Sok beteg szenved korai jóllakottságérzéstől, teltségérzettől és gyomorfájdalomtól. Itt megtudhatja, hogyan alakul ki a funkcionális diszpepszia, és mit tehet ellene.

TUDJON MEG TÖBBET

Kanapén ülő férfi

Puffadás

A puffadás bosszantó, de viszonylag ártalmatlan tünet – mégsem szabad teljesen félvállról venni, hiszen a gyorsételek fogyasztása, a túlzott nassolás, a rágógumizás vagy a dohányzás is okozhatja. Az okok kiderítése fontos, különösen akkor, ha a puffadást egyéb panaszok is kísérik, és súlyos terhet ró a mindennapokra.

TUDJON MEG TÖBBET

Kanapén ülő nő

Hányinger

Az émelygés és az azt követő hányás legkézenfekvőbb oka, hogy az érintett valami romlottat evett vagy ivott. Ilyenkor ez a parancsoló inger megkönnyíti a potenciálisan veszélyes anyag gyors eltávolítását a szervezetből. Sajnos a helyzet nem mindig ilyen egyszerű. A tartós és gyakori hányinger alaposabb vizsgálódást igényel. A gyakori okok és a kezelési lehetőségek megtalálhatók itt.

TUDJON MEG TÖBBET

Hasát fogó nő

Fokozott bélgázképződés

Most nem arról van szó, hogy időnként távoznak a szelek: a fokozott bélgázképződéssel küzdők naponta több mint 24 alkalommal ürítenek bélgázt. Az étkezési és életmódbeli szokások mellett egyéb tényezőket, például a táplálékintoleranciát, a bélflóra összetételét és még sok minden mást is figyelembe kell venni.

TUDJON MEG TÖBBET

Hasát fogó nő

Hasi nyomásérzés

Ez egy zavaró és nehezen meghatározható érzés, ami általában túlzott mennyiségű étel elfogyasztása után áll elő. Bizonyos esetekben olyan alapbetegségre is utalhat, mint a gyomorhurut vagy a funkcionális diszpepszia (túlérzékeny gyomor) és hasonló rendellenességek. Számos nem egyértelmű tünethez hasonlóan ezt is fontos alaposabban megvizsgálni.

TUDJON MEG TÖBBET

Hasát szorító férfi

Gyomorfájdalom

Érzékeny idegsejtek az emésztőrendszerben, vagy egy alapbetegség? A gyomorfájdalom az emésztési zavar (diszpepszia) tüneteként jelentkezik, de számos oka lehet. A végére járunk a dolognak, és megmutatjuk, mit tehet ellene.

TUDJON MEG TÖBBET

A bottle of Iberogast on green background, surrounded by herbs

Kipróbálná az Iberogastot?

Vásárolja meg online vagy közvetlenül a patikákban

AZ IBEROGAST® BELSŐLEGES OLDATOS CSEPPEK VÉNY NÉLKÜL KAPHATÓ GYÓGYSZER A FUNKCIONÁLIS DISZPEPSZIA TÜNETEINEK ENYHÍTÉSÉRE. KERESSE A GYÓGYSZERTÁRAKBAN!

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!