Több mint 55 éve a piacon - az Iberogast története

Az Iberogast több generációnak segített a különböző gyomor-bélrendszeri panaszok kezelésében - ismerje meg történetét!

Az Iberogastban® használt 9 gyógynövény kombinációját az 1950-es évek végén kutatta és fejlesztette ki egy Steigerwald nevű cég. Azóta az Iberogast® hatásos enyhülést nyújt az emésztési panaszokra.

Iberogast-tortenete

Tudománnyal a jobb életért

Több mint 55 éve segít az Iberogast® az emésztési zavarok leküzdésében és állandó helyet kapott az emberek otthonában.

Kilenc különböző gyógynövény egyedi kombinációjával az Iberogast® generációk különböző emésztési panaszait enyhítette már gyorsan és megbízhatóan. Azonban kizárólag az intenzív kutatás segített az Iberogast® készítményben alkalmazott kilenc gyógynövény hatásának valódi megértésében.

Jelenleg az Iberogast® világszerte több mint 30 különböző országban kaphatól; 2013 óta a Bayer tulajdona. Az Iberogastot® eredetileg Németországban Darmstadt városában fejlesztette ki egy német cég, a Steigerwald.

A Bayer széleskörű gyógyszerészeti tapasztalattal rendelkezik, és hatásos, kiváló minőségű gyógyszereket gyárt. Az Iberogast® gyártásánál a Bayer ugyanazt a szigorú gyártási folyamatot és minőségellenőrzési szabványt alkalmazza mint a többi gyógyszerénél. Ez a gyógynövények erejével párosítva egy biztonságos, hatásos és korszerű megoldást hoz létre: az Iberogastot®. Nem csoda, hogy Németországban ez az első számú a gyomor-bélrendszeri panaszokra ható készítmények között. Az orvosok előszeretettel használják emésztési zavarokkal küszködő betegeik kezelésére.

Az Iberogast® több mint 55 éve

Az, hogy  a „Kilenc Fantasztikus” gyógynövényben milyen váratlen erők rejlenek, voltaképpen évtizedek alatt, intenzív kutatás révén vált nyilvánvalóvá.

Iberogast-1960

1960

Az Iberogast® születése

Az Ibergoast® készítményben használt 9 gyógynövény kombinációját az 1950-es években kutatta és fejlesztette ki a Steigerwald cég Németországban. Az 1960-as évekre megszületett az Iberogast®. Felhasználták  a meglévő, széleskörű gyógynövényekkel kapcsolatos tudást, majd az ismeretek bővülése lehetővé tette a kiválasztott kilenc gyógynövény keverési arányának meghatározását. A jövőbeni termeléshez minőségi szabványokat és kontrolokat határoztak meg és állítottak fel. Kezdetben az Iberogastot® kézzel állították elő a kivonat-készítéstől a keverésen és töltésen át a csomagolásig. Ez egy nagy gondosságot igénylő folyamat volt.

Iberogast-1970

1970

Termelés kiterjesztése

A kezdetektől folyt a kutatás az Iberogasttal® kapcsolatban. Az 1970-es években a cél az volt, hogy az Iberogast® gyártási folyamatát hatékonyabbá tegyék, és a termelést kibővítsék, hogy többen részesülhessenek a kezelés előnyeiben. Azirányba is történtek erőfeszítések, hogy minél több orvos megismerje az Iberogastot®.

Iberogast-1980

1980

Kettős hatás felfedezése

1986-ban felfedezték az Iberogast® egyik kulcsfontosságú jellemzőjét, a kettős hatását. Ez azt jelenti, hogy az Iberogast® a gyomor-bél rendszer különböző részein eltérő hatást fejt ki. Ellazítja a túlzottan aktív gyomorizmokat, és stimulálja a túl lassan vagy gyengén működőket, ezáltal több emésztési panaszt is enyhít. Ez a felfedezés több új kutatáshoz és fontos publikációhoz vezetett. Az 1980-as évek közepétől további kutatást végeztek és igazolták, hogy az Iberogast® rendkívül biztonságos és jól tolerálható.

Iberogast-1990

1990

Több támadáspontú hatás felfedezése

Az 1990-es évek közepén az Iberogast® egyedi hatásmechanizmusait kutatták. Ez a kutatás vezetett a több támadáspontú hatás felfedezéséhez. Az Iberogast® készítményben található  kilenc speciálisan kiválasztott gyógynövénykivonat mindegyike saját aktív hatóanyaggal rendelkezik, amely különböző emésztési panaszokra hat. Ezek az Iberogastban® egymás hatását erősítik, és együtt „szinergikusan” enyhítenek egyidejűleg több, az emésztési zavarból adódó tünetet. A kezelés hatásosságát is tovább vizsgálták a nemrég bevezetett új nemzetközi irányelvek alapján. Ezzel az Iberogast® lett mára a világszerte legintenzívebben kutatott gyomor-bélrendszeri problémákra ható gyógynövény alapú gyógyszer.

Iberogast-2000

2000

A kutatás folytatódik

Az új évezred új felfedezésekhez vezetett. 2003-ban új kutatás igazolta, hogy az Iberogast® készítmény az emésztőrendszer különböző területein fejti ki hatását: a gyomor felső részén a fundusban található izmokat ellazítja, míg a gyomor alsó részén az antrum izmait stimulállja. Ezen úttörő felfedezés szélesebb körben felkeltette a tudományos közösség érdeklődését.

Iberogast-2010

2010

Egyre erőteljesebb hatás

Az Iberogast® sikertörténete folytatódik. Az Iberogast® évek óta az elsőszámú gyomor-bélrendszeri problémák esetén alkalmazott gyógyszer Németországban, és mára több mint 52 millióan használják. Nagyon kevés mellékhatása van, jól tolerálható, ezért rendkívül népszerű minden korosztályban több mint 30 országban világszerte. Az Iberogasttal® kapcsolatos kutatás is folytatódik. Jelenleg ez az egyik legszéleskörűbben dokumentált hatású növényi alapú gyógyszer a gyomor-bélrendszer betegségeire a világon

Iberogast-2013

2013

A Bayer megvásárolja Steigerwald céget

2013-ban a Bayer megvásárolta a Steigerwaldot, az Iberogastot® megalkotó német céget. Az Iberogast® a Bayer portfoliójának része lett, előnyt kovácsolva annak globális gyógyszerészeti szakértelméből. Az Iberogast® gyártásánál a Bayer ugyanazt a szigorú gyártási folyamatot és minőségellenőrzési szabványt alkalmazza mint az összes többi gyógyszerénél. A Bayer segítségével ez a gyors, hatásos, korszerű termék még több érintett számára válik elérhetővé világszerte.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!