Az Iberogast gyártása | Növényi alapú gyógyszer

A földektől az üvegig az Iberogast® szigorú gyártási folyamaton megy át, és a végeredmény egy megbízható, kiváló minőségű, hatásos és biztonságos készítmény.

foldektol-az-uvegig

A növényi alapú gyógyászat megfelelő megközelítése

A növényi alapú gyógyászat nem könnyű. A növényeknek bizonyos tápanyagokra van szükségük, illetve pont megfelelő mennyiségű vizet és fényt igényelnek a fejlődéshez. Még nehezebb a dolgunk akkor, ha életciklusuknak csak bizonyos szakaszaiban termelnek hasznos anyagokat. Ezen anyagok kivonása a növényekből szintén bonyolult folyamat.

Az Iberogast® növényeit az úgynevezett Helyes Mezőgazdasági Gyakorlatnak (Good Agricultural Practice, GAP) megfelelően termesztik, tehát a termesztési körülmények szabványosak és szabályozottak.
Szakértelmünket felhasználva a növényi alapú gyógyszerek helyes előállításán dolgozunk, nem csak a termesztés és beszerzés, de a feldolgozás és kivonás során is.

novenyi-alapu-gyogyaszat

Befektetés a fenntarthatóságba

A Bayer megfelel a legmagasabb szintű szabványoknak, és elkötelezett a fenntarthatóság mellett. Minőségi gyógynövény-kivonatokat állít elő megfelelő gondossággal és integrált minőségi és biztonsági rendszert alkalmaz. Az Iberogast® kilenc gyógynövényét gondosan és felelősséggel termesztjük világszerte számos helyszínen.

A legjobb minőség

Ahhoz, hogy a termék a legjobb minőségű legyen, a növényeket optimális körülmények között termesztjük. Gondosan szabályozzuk a betakarítási, kivonási és gyártási folyamatokat is. Optimalizáljuk a kivonási módszereket minden kivonat esetén. A folyamat minden lépésénél a Helyes Gyártási Gyakorlatnak (Good Manufacturing Practice, GMP) megfelelően ellenőrizzük a kivonatokat a legmagasabb szintű követelményeknek való megfelelés és a legjobb minőség biztosítása érdekében. Az eredmény? Az Iberogast® egy hatásos, biztonságos készítmény, amelyben világszerte 30 országban több mint 52 millióan bíznak.

Összetett gyártási folyamat

Az ültetvénytől az üvegig az Iberogast® egy összetett gyártási folyamaton megy át, amelynek minden szakasza szigorú termelési szabályoknak felel meg.

Termelés és beszerzés

Az Iberis amara nevű gyógynövény az Iberogast® kulcsfontosságú összetevője; erről kapta nevét az Iberogast®. Az Iberis amara termesztésére használt földterület több, mint tíz focipályányi területet foglal el a németországi Darmstadtban. A növényeket minden évben a kellő időben takarítják be, majd azonnal lefagyasztják, hogy tartósítsák értékes aktív hatóanyagaikat. Minden 50 ml-es Iberogast® üveg közel egy teljes Iberis amara növényt tartalmaz. Az Iberogast® másik nyolc gyógynövényét világszerte biztonságosan és fenntarthatóan termesztik és takarítják be.

osszetett-gyartasi-folyamat

Feldolgozás és nyomon követés

Az Iberogast® másik nyolc gyógynövényét világszerte biztonságosan és fenntarthatóan termesztik és takarítják be. Kiterjedt minőségellenőrzés után a különböző fajokat óvatosan összetörik, majd alkohollal és vízzel keverik össze, hogy kivonják és tartósítsák a növények értékes összetevőit.

Termelés és minőségellenőrzés

További minőségellenőrzések után a kivonatokat egy titkos recept alapján pontosan meghatározott mennyiségben összekeverik. Fontos a megfelelő összetétel, mert ha helyesen állítják össze, az Iberogast® aktív hatóanyagai erősítik egymás hatását, és egyidejűleg több emésztési panaszt is megcéloznak. Keverés után a szűrés következik.

A kész termék

Ha minden minőségellenőrzési elvárás teljesül, a készítményt az egyik legkorszerűbb gyártósoron üvegbe töltik, lezárják és csomagolják.
A termeléstől a csomagolásig minden üveg Iberogast®  közel 50 minőségellenőrzésen esik át, úgyhogy megbízhat benne, hogy készítményünk biztonságos, hatásos és enyhíti emésztési panaszait.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!