Tudjon meg többet az emésztési zavarok okairól és kezeléséről

Emésztési zavaroktól szenved? Próbálja ki az Iberogast® cseppet, 9 gyógynövényből álló készítményünk  gyorsan és hatásosan enyhíti emésztési problémáit!

Sokan szenvednek kellemetlen emésztési zavaroktól

Az emésztőrendszer

Az emésztőrendszer testünk fontos része. Több szerv alkotja, feladatuk a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok és a víz alkotóelemeire bontása, továbbítása és felszívása, - végső soron az elfogyasztott étel előkészítése az energiává alakításra. Az emésztőrendszer a szervezet számára szükségtelen anyagok eltávolításában is részt vesz.

És azt tudta, hogy az emésztőrendszer más fontos szervekkel, például az aggyal is kapcsolatban áll? Ezek a szervek mind kapcsolatban állnak egymással, néha úgy is nevezik őket, hogy a „bél-agy tengely”. Ez azt jelenti, hogy a bél egészségi állapota befolyásolja az általános közérzetét és az immunrendszert.

Emesztorendszer

Mitől szenvednek sokan?

Nem Ön az egyetlen, aki kellemetlen emésztési tünetektől szenved. Egyre többeket gyötör hasi fájdalom, görcsök, teltségérzet, elnehezülés, puffadás, fokozott bélgázképződés vagy hányinger. Életmódunk megváltozása és az egyre több stressz okolható ezért.

Bár az emésztési zavarok gyakran ártalmatlanok, ez nem változtat azon a tényen, hogy kimondottan aggasztóak és zavaróak tudnak lenni, különösen akkor, ha sokáig tartanak. A tünetek gyakran kapcsolatban állnak egymással, és sokszor egyidőben különböző tünetek jelentkeznek. Nem csoda, hogy akiknek ilyen panaszaik vannak, kétségbeesetten keresik a megoldást.

Az okok nem mindig ismertek

Sokszor nehéz meghatározni, hogy a gyomor-bélrendszerben jelentkező valamely tünet hátterében mi áll. Az igazság az, hogy nem minden kiváltó ok ismert. Azt azonban tudjuk, hogy a genetikának lehet benne szerepe, akárcsak a környezeti tényezőknek, mint a stressz, az érzelmi felindulás, utazás, étrendi változások és gyógyszerek.

A gyomor-bélrendszer számos működési zavara okozhat emésztési problémát:

  • A gyomor izmai a kelleténél gyorsabban vagy lassabban húzódnak össze
  • Túlzottan aktív gyomor izomzat
  • A gyomorban található idegek túlérzékenysége
  • Gyulladás
  • Fokozott gáztermelés

Ha hosszabb időn keresztül több emésztési problémát is tapasztal, mindenképpen keresse fel orvosát. Előfordulhat ugyanis, hogy a funkcionális diszpepszia (FD) vagy az irritábilis bélszindróma (IBSZ) nevű emésztési zavarból adódó tünet együttesek valamelyike áll a háttérben.

Van gyógymód?

Sokaknál gyakran visszatérnek ezek a tünetek, és sosem szűnnek meg teljesen. Jelenleg a kezelés célja, hogy megszüntesse vagy enyhítse az emésztési problémákat, hogy a betegek élvezhetssék a mindennapokat, és életminőségük újra a régi legyen.

Fontos tudni, hogy a tünetek gyakran kapcsolatban állnak egymással és egyszerre jelentkeznek. A legtöbb kezelés csak egy adott kiváltó okra vagy tünetre hat. Több különböző kiváltó ok egyidejű kezelésével az Iberogast® holisztikus megközelítést nyújt, hatékonyan enyhítve a tüneteket.

Kattints a képre!

Egyéni sajátosságok alapján
személyre szabott étrend

Táplálkozás beállítás

Hirdetés

Funkcionális emésztőrendszeri diszfunkciók (például béldiszbiózis és alacsony FODMAP-étrend, valamint kiegészítő emésztőrendszeri laborvizsgálatok) kapcsán ajánljuk figyelmébe a Táplálkozás-Beállítás™ komplex rendszerének szakértőit, mely dietetikusokból, természetgyógyászokból, biológusokból és táplálkozáskutatókból áll. Céljuk, hogy hidakat építsenek a hagyományos orvoslás és a tudományosan is alátámasztott, természetes módszerek között.

Emesztesi_zavarok

Ismerje meg az egyes emésztési panaszokat, hogy megtudja, hogyan kezelhetők

Az emésztőrendszer működésbeli zavarai (funkcionális betegségek)

Ha hosszabb időn keresztül több emésztési problémát is tapasztal, akkor fennáll a lehetősége annak, hogy az emésztőrendszer működésbeli zavara (funkcionális betegség) áll a háttérben. Mindenképpen forduljon orvoshoz.

Mi az FD?

Az irritábilis bél szindrómához (IBSZ) hasonlóan a funkcionális diszpepszia (FD) is a leggyakoribb emésztési zavarok egyike. Az időnként „ideges gyomor"-ként is körülírt FD komolyan befolyásolhatja az érintettek jóllétét. A tünetek közé tartoznak a görcsök, fájdalom, teltségérzés, hányinger, hányás, puffadás és gyomorégés.

Az FD kiváltó oka még nem ismert, de pszichológiai tényezőknek tulajdonítanak fontos szerepet. A diagnózis felállítása nehéz lehet; sok az átfedés az FD és az IBSZ között. Nem áll rendelkezésre gyógymód, de az érintetteknek vannak eszközeik a tünetek kontrollálására: idetartozik például az Iberogast® alkalmazása a hatásos enyhülésért.

Az Iberogast®-ról

Iberogastról

Ha az emésztési zavarból adódóan több tünet is gyötri, az Iberogast® hatásos enyhülést nyújthat azokra. Tudjon meg mindent az Iberogastról®, ideértve annak működését, alkalmazásának módját és forgalmazásának helyét.

BŐVEBBEN

A természet
ereje

Iberogast - A természet ereje

Az Iberogast® egyesíti kilenc gyógynövénykivonat hatását. A benne található kilenc, speciálisan kiválasztott gyógynövénykivonat mindegyike saját hatóanyaggal rendelkezik, és ezek más-más tünetet céloznak meg. Az Iberogast® korszerű készítményében közösen, egymást hatását erősítve, egyszerre enyhítenek az emésztési zavarból adódó több panaszt.

BŐVEBBEN